Uw zoon of dochter bevindt zich in de puberteit. Als ouders van een puberend kind kan het leven soms knap ingewikkeld zijn. Er vinden veel veranderingen plaats in deze levensfase. Elkaar begrijpen en met elkaar samenwerken op een prettige manier kan al een hele uitdaging zijn. Daarnaast maak je je als ouders regelmatig zorgen over hoe jouw kind zich staande houdt in de ‘grote’ wereld en of het zich voldoende kan ontwikkelen op zijn eigen manier. Wanneer laat je als ouders de touwtjes los(ser) en wanneer niet?

In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen wij thema’s welke voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn. De thema’s ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind, zodat uw zoon of dochter een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en zich goed kan manifesteren in lastige situaties. U kunt als ouder over de schouder van uw kind meekijken tijdens deze cursus. In het “persoonlijk Paardenkrachtboek” komen opdrachten aan bod waarbij uw puber wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerken met u.

In beweging!
In deze cursus werken we niet met saaie zitsessies maar worden de kinderen letterlijk in beweging gezet. Doordat de cursus een afwisselende en praktische invulling heeft, zorgen wij ervoor dat leren leuk wordt. De theorie van de cursus wordt afgewisseld met praktische oefeningen in combinatie met paarden. De kinderen gaan aan de slag met de thema’s en leren door zelf te doen en te ervaren.
De thema’s hebben direct verband met hele praktische situaties, waar het kind in het dagelijks leven mee te maken krijgt. Denk aan zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn, grenzen bewaken, communiceren, samenwerken en met emoties omgaan.

Doordat wij in groepsverband werken, leren de kinderen ook van elkaars processen. Inzicht in elkaars situatie, maar ook op elkaar leren afstemmen lopen als een rode draad door deze cursus.

Ons motto is DOEN-ERVAREN-LEREN. Samen in beweging komen, samen groeien!

Wat maakt deze cursus uniek? Wij zetten in onze leerprocessen heel bewust de kracht van het paard in. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.
Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en samenzijn met de paarden wordt er een positief stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine), waardoor het kind zijn zorgen kan vergeten, en even in het moment zelf is.

Daarnaast leren we door de samenwerking met de paarden veel over gedragsvaardigheden. Het paard spiegelt het kind, en laat het kind daardoor letterlijk naar zichzelf kijken. Kinderen krijgen hierdoor inzichten in hun eigen gedrag en zien ook de gevolgen hiervan. Doordat het geleerde direct wordt toegepast in de praktijk kan het kind een positieve ervaring opdoen en wordt het geleerde direct bekrachtigd. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

Er wordt tijdens de lessen niet paardgereden, alle oefeningen vinden plaats vanaf de grond, naast het paard.

De cursus word gegeven door 2 ervaren coaches Natascha Steegh en Linda van de Bool. Natascha Steegh is eigenaar van kadanz. Linda is docent in het middelbaar onderwijs en heeft haar eigen praktijk Coaching@Linda’s. Beide hebben een Paardencoachopleiding voltooid en de Paardenkracht voor Puberscursus.

Aanmelden kan via: aanmelden Paardenkracht voor Pubers
Voor actuele data: Agenda